En del som börjar med Paleo är rädda för att deras matkonto ska skjuta i höjden. Ett bra tips för att hålla kostnaderna nere är att välja ingredienser efter säsong. Fördelarna med säsongsvaror är många. De är billigare, går ofta att hitta lokalproducerade och smakar som allra bäst eftersom det är deras tid på året.
Under hösten är det vitkålens tid och därför passar jag alltid på att laga mycket mat med det då. Det här budgetrecept kan ersätta den traditionella lasagnen. Att göra en extra stor omgång sparar också pengar. Därför är detta recept beräknat på fler portioner. 

Vitkålslasagne:
6-8 portioner
Ca 1/2 vitkålshuvud
1 kg köttfärs
1000 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 aubergine
1 paprika
1 chilifrukt
4 dl buljong
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Hacka lök, vitlök, aubergine, paprika och cili fint. Stek köttfärsen tills den får fin färg i smör eller kokosolja. Krydda den med salt och peppar och häll sedan över den på ett fat. Stek därefter grönsakerna i stekpannan tillsammans med smör eller kokosolja tills de mjuknar. Tillsätt köttfärs, krossade tomater, tomatpuré och buljong och låt puttra tillsammans en stund. Smaka av med salt och peppar. Riv loss bladen från vitkålshuvudet. Täck botten av en ugnsfast form med bladen. Varva sedan med köttfärssås och vitkålsblad. Avsluta med vitkålsblad. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter (tills vitkålen mjuknar). Ta av folien under de sista 5-10 minuterna så lasagnen får lite färg.