Supergod soppa med lite sting i! Har du inte tillgång till älgfärs kan du självklart använda vilken köttfärs som helst.

Viltgulasch:
4 portioner
800 g älgfärs (eller vilken annan köttfärs som helst)
2 gul lökar
1/2-1 chilifrukt inkl. kärnhus
3 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
5 dl buljong
250 g champinjoner
1 paprika
En näve färsk persilja (går även bra med fryst)
Havssalt
Svartpeppar
Paprikapulver

15 enbär

Gör så här:
Skär löken i strimlor och stek gyllene i lite smör i en gryta. Tillsätt köttfärs och stek till fin färg. Hacka chili och vitlök fint och rör ner i grytan. Tillsätt passerade tomater, buljong och enbär och låt puttra i ca 15 minuter. Skiva champinjoner och paprika och hacka persiljan grovt. Låt sedan detta koka med en stund i soppan. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.