Det är så härligt med långkok! Ju mer kärlek en maträtt får desto godare blir den!

Viltgryta:
4 portioner
1 kg grytbitar av vilt
1-2 gula lökar (beroende på deras storlek)
1-2 morötter (beroende på deras storlek)
8 champinjoner
1/2-1 chilifrukt

2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk spiskummin
Havssalt
Svartpeppar
Ett knippe färsk timjan

Gör så här:
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller i en slow cooker. Hacka grönsakerna i bitar. Hacka även chilifrukten och vitlöken fint. Tillsätt alla ingredienser utom timjan i grytan. Ställ in grytan i ugnen på 100-125 grader i 6-10 timmar eller ställ på låg temperatur på slow cookern i minst 8 timmar (hög temperatur tar minst 6 timmar). Det går också bra att koka grytan på på spisen på låg temperatur. Ju längre den får stå desto godare blir den. 30 minuter innan serveringen kan du tillsätta grovt hackad timjan. Servera som den är eller toppa med avokadobitar.

Det går så klart bra att göra grytan på en större köttbit eller stek också. Lägg i köttstycket helt i grytan i så fall och dra isär med en gaffel innan du serverar grytan.