Ett knäckigt alternativ till frukost, mellanmål, kvällsfika eller som tillbehör till soppan eller grytan. Ett knäckebröd som med andra ord passar när som helst.

Vallmoknäcke:
Räcker till en plåt
1 1/2 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 tsk havssalt
2 äggvitor
2 tsk blått vallmofrö

Gör så här:
Mixa solrosfröna till ett fina mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda samman alla ingredienser förutom vallmofrön. Bred ut till ett tunt lager på en klädd plåt med hjälp av en slickepott. Strö vallmofröna över knäckebrödet och tryck fast dem lätt med hjälp av händerna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-15 minuter. Knäckebrödet ska få lite färg men passa så att det inte blir bränt. Bryt knäckebrödet i bitar när det svalnat lite.