Pannkaka brukar vara en favorit för många barn. Den här varianten innehåller så klart inga spannmål och ingen mjölk som kan orsaka magont. Att göra tjockpannkaka är ett enkelt sätt att laga pannkaka till hela familjen. Tiden du sparar på att slippa stå och steka pannkakorna en och en kan du lägga på att umgås med familjen istället. 
Pannkaka är också en bra maträtt att laga och ta med på utflykten då den även är god att äta kall. 

Ugnspannkaka:
Räcker till en form som är ca 20X30 cm
1 banan
4 ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl riven kokos
2 krm vaniljpulver
2 krm havssalt (mortlas)

Gör så här:
Mosa bananen i en bunke. Vill du undvika att få klumpar i smeten kan du mixa bananen med en stavmixer. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa till en slät smet. Rör ner kokos, vaniljpulver och salt i smeten.
Häll hela smeten i en klädd eller smord form. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Pannkakan är klar när den reser sig och spricker lite på ovansidan. Servera med bär (t.ex. blåbär, hallon eller lingon), frukt, grönsaker eller en klick kokosgrädde.

Smaklig måltid!