När jag var liten åt vi ofta torsk med potatis och stuvad spenat eller äggsås. Det var två rätter jag tyckte väldigt mycket om så därför har jag kombinerat ihop de båda till en maträtt (fast utan vetemjöl såklart).

Ugnsbakad torsk med ägg och stuvad spenat:
4 portioner
800 g torsk
Gräslök (färsk eller torkad)
Dill (färsk eller torkad)
Timjan (färsk eller torkad)
Havssalt
Svartpeppar
Smör
450 g hackad spenat (fryst)
1 dl kokosmjölk
Havssalt
Svartpeppar
8 kokta ägg

Gör så här:
Lägg torsken i en ugnssäker form tillsammans med några klickar smör. Krydda med gräslök, dill, timjan, salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Häll spenaten i en kastrull. Koka den tillsammans med kokosmjölk, salt och peppar 5-10 minuter.
Hacka äggen (eller dela i halvor) och servera allt tillsammans. Om du vill kan du även pressa lite citron över fisken för att förhöja smaken ännu mer.