För dig som äter paleo kost och saknat tacochipsen kommer här ett alternativ. Chipsen är lite grövre i strukturen och har en härligt nötig smak. Passar perfekt till fredagsmyset!

Tacochips:
Räcker till en plåt
2 dl mandel
1/2 dl sesamfrön
2 äggvitor
1/2 tsk mortlat havssalt

Gör så här:
Mixa mandeln och sesamfröna till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller en matberedare. Rör ner äggvitor och salt och arbeta ihop till en deg.
Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper över degen. Kavla ovanpå så att degen blir tunn och täcker hela plåten. Dra bort det övre bakplåtspappret. Skär den utkavlade degen i ett rutmönster (till lagom stora chips). Strö eventuellt lite extra havssalt ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och låt den svalna något. Bryt sedan i bitar till chips.