Hur gör man för att få en så saftig hamburgare som möjligt?
Den saftigaste hamburgaren jag någonsin har ätit var på Flippin’ burgers i Stockholm. Anledningen till att just deras hamburgare blir så otroligt saftiga beror på en speciell teknik de använder sig av. Den tekniken tänker jag avslöja för er här och nu:

Lägg köttfärsen med fiberriktningen i en vågrät linje på en bit plastfolie. Rulla ihop till en rulle (kommer att se ut som en stor köttkorv). Ta bort plasten från köttet och skär korven i skivor (till lagom stora hamburgare). Lägg hamburgarna i en het stekpanna tillsammans med smör eller kokosolja. Pressa på hamburgarna med ett jämnt tryck. Vänd när de fått fin färg. Salta och peppra på varje sida.
Alltså: För att hamburgarna ska bli så saftiga som möjligt bör du inte forma dem till biffar för hand eller arbeta köttfärsen! Det enda du behöver göra är att rulla den. Prova så får du se skillnaden!

Hamburgare:
4 portioner
800 g köttfärs
Havssalt
Svartpeppar
4-8 stora salladsblad (beroende på hur många hamburgare du gör)
1 gul lök
2 tomater
1 paprika
En näve spenat eller ruccola
Majonäs eller guacamole (se recept under kategorin sås)
Dijonsenap

Gör så här:
Skär paprika och tomat i ringar. Skär därefter löken i tunna skivor. Gör majonäsen eller guacamolen.
Stek löken till en gyllene färg i en stekpanna tillsammans med smör eller kokosolja.
Gör hamburgarna av köttfärsen enligt ovanstående beskrivning.
Lägg hamburgaren i salladsbladet och toppa med tillbehören. Servera med t.ex. gurkstavar, morotsstavar, oliver, avokado, körsbärstomater eller syrade grönsaker.