Det här är en av mina absoluta favoriter bland mina juliga paleobakverk! Ett knaprigt måste till julen!

Saffransskorpor:
Ca 10 stycken
3 dl mandelmjöl
1/2 dl grovt hackad mandel
1 paket saffran (0,5 g)
1 krm salt
1 ägg
2 tsk honung
Ca 3 tsk fiberhusk

Gör så här:
Blanda ihop mandelmjöl, hackad mandel, saffran och salt. Tillsätt ägg och honung och blanda ihop till en deg. Arbeta sedan in en tsk fiberhusk åt gången tills du får en deg som håller ihop och inte kladdar på händerna om du tar upp den. Rulla till en rulle som är ca 30 cm lång. Lägg rullen på en klädd plåt och platta till den lite lätt. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär diagonala skivor av rullen. Lättast är att dela med ett skrapkort men det går bra med en kniv också. Lägg skorporna utspritt på plåten och grädda i ca 10 minuter till passa så att inte skorporna blir brända. Stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt. Låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme tills ugnen svalnat.