Det här saffransbakverket är krämig och len i smaken och lättare än många tror att göra! Gör den till luciafikat, glöggbjudningen, som avslutning på julbordet eller vid det tillfälle då du vill ha en riktigt julig efterrätt.

Saffranspannacotta:
4 portioner
2 gelatinblad
400 g kokosmjölk
0,5 g saffran
2 tsk honung
1/2 krm havssalt (mortlat)

Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter. Häll kokosmjölken i en kastrull och blanda med honung, saffran och salt. Värm blandningen på svag värme (ska bli hett utan att koka). Lyft ur gelatinet ur vattnet och lägg ner det i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Häll genast upp i serveringsglas. Låt stå i kylen i 4-6 timmar eller tills pannacottan stelnat.
Servera med bär som t.ex. vinbär, björnbär, blåbär eller hallon eller bara precis som den är. 

Ät och njut av julen!