Många smaker i en och samma boll. Tranbär, cashewnötter, kokos och en hint av saffran. Smakerna som är goda var och en för sig blev ännu godare tillsammans!

Saffransbollar:
Ca 12 stycken
2 dl cashewnötter
2 dl torkade tranbär (kolla noga så att bären inte är sockrade)
0,5 g saffran
3-4 msk kokosolja
1/4 tsk havssalt
Riven kokos att rulla bollarna i

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Mixa därefter tranbären så fint som möjligt. Blanda ihop cashewnötter, tranbär, saffran, kokosolja och salt till en deg. Rulla till bollar som du doppar i kokos. Förvara bollarna i kylen eller frysen.

Tips: För att mixa nötter och tranbär behövs en stark stavmixer. Jag brukar själv använda en stavmixer med behållare på 750W. Bästa resultatet brukar man dock få med matberedare.