Fisk och saffran är en kombo som fungerar väldigt bra ihop! Förutom att den här lasagnen smakar gott fyller den också köket med en ljuvlig doft!

Fisklasagne med saffran:
4 portioner
800 g vit fisk (t.ex. Torsk eller sej)
1000 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 schalottenlökar
1 chilifrukt
3 vitlöksklyftor
2 paket saffran
2-3 zucchini
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Häll de krossade tomaterna och tomatpurén i en kastrull. Hacka scharlottenlök, chili och vitlök och tillsätt det i tomaterna. Tillsätt också saffran och koka tillsammans till en härlig tomatsås. Smaka av med salt och peppar.
Skär zucchinin till plattor. Skär sedan fisken i bitar.
Nu är allt klart att varvas i en ugnssäker form. Börja med zucchini, sedan fisk och därefter tomatsås. Avsluta med ett lager zucchini som du toppar med tomatsåsen.
Sätt in formen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Klart!