För att fetterna i nötterna ska vara så hälsosamma som möjligt ska de helst inte värmas. Därför kan raw food vara ett bra sätt att gå till väga när man ska baka.
Den här tårtan består av tre lager: En chokladbotten, ett lager mangokräm och ett lager hallonkräm. En riktig hallon- och chokladdröm som är så god att jag kan lova dig att du inte vill gå miste om att smaka den!!

Raw food tårta:
14 bitar (räcker till en form som är ca 20 cm i diameter)
Tårtan görs i tre steg.

Fyllning nummer 1:
3 dl mandel eller solrosfrön
1 dl färska dadlar
1 dl kokosolja
4 msk kakao
2 krm havssalt

Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Mixa dadlarna till ett mos på samma sätt. Blanda ihop mandelmjöl, dadelmos, kokosolja, kakao och havssalt till en smet (Om kokosoljan känns hård kan du smälta den på låg värme i ett vattenbad). Tryck ut smeten i en klädd form, gärna med löstagbar kant. Ställ in tårtan i kylen medan du gör fyllning nummer två.

Fyllning nummer 2:
2 mango
2 bananer
2 dl kokosolja

Gör så här:
Skala och skär mangon i bitar. Mixa ihop mango, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll mangofyllningen ovanpå chokladbotten. Ställ in formen i kylen eller frysen. Under tiden som fyllningarna stelnar gör du fyllning nummer tre. 

Fyllning nummer 3:
4 dl färska eller frysta hallon
2 bananer
2 dl kokosolja

Gör så här:
Tina hallonen om du använder frysta hallon. Mixa ihop hallon, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll hallonfyllningen ovanpå de andra fyllningarna. Ställ in formen i kylen eller frysen. När fyllningarna blivit fasta i konsistensen kan du servera tårtan. Dekorera gärna med lite bär.

Ät och njut av en av de godaste paleotårtorna som finns!

Om du vill att tårtan ska stelna snabbare eller om du vill göra den några dagar före det är dags att servera den är det bäst att ställa in den i frysen. Ta då fram tårtan en stund innan det är dags att servera den så att den hinner tina.