Det kliar lite i mina konditor fingrar när det är påsk. Högtiderna var de absolut roligaste perioderna i bageriet då man bland annat fick pyssla och göra figurer i marsipan! Men eftersom marsipan inte är det bästa valet av livsmedel får man vara kreativ och hitta på andra sätt att göra figurer. Och hur söta är inte de här?!
Vill du lära ditt barn att uppskatta andra smaker än lösgodis kan de här kycklingarna vara ett bra sätt att gå tillväga. Du får dessutom en stund med påskpyssel som barnen kommer att älska!

Rawfood kycklingar:
Ca 12 stycken
3 dl mandel
1 1/2 dl torkade aprikoser
Ca 4 msk kokosolja
Skalet från 1 citron
2 msk citronsaft
1/2 tsk havssalt (flingsalt)
Kokos att doppa bollarna i
Några aprikoser till dekoration
Några kakao nibs till dekoration (kan bytas ut mot frön eller nötter)

Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl. Mixa aprikoserna till ett fint mos. Blanda ihop mandel, aprikoser, kokosolja, citronskal, citronsaft (ska du bjuda barn på dessa bollar kan du ta mindre del citron eller utesluta citronen helt) och havssalt till en formbar massa. Om massan känns torr kan du tillsätta med kokosolja. Forma till bollar som du sedan doppar i kokos. Ställ in bollarna en stund i kylen så de stelnar lite.
Skär små bitar av aprikoser och tryck fast i bollen som näbb på kycklingen. För att näbbarna ska fästa bättre kan du skära ett litet snitt i bollarna med en kniv.
Som ögon trycket du fast kakao nibs, frön eller nötbitar.
Sedan är kycklingarna klara att ätas… om du inte tycker att de blev för söta för att ätas så klart.