Sommar, sommar, sommar… Vad vore en svensk sommar utan rabarber och rabarberpaj? Inte lika somrig om ni frågar mig.

Smuldeg:
3 dl cashewnötter
2 msk fiberhusk
2 ägg
2 tsk honung
1 krm havssalt

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda ihop mjölet med fiberhusk, ägg, honung och havssalt tills det bildar en deg.

Rabarberfyllning:
1 l rabarber (skuren i små bitar)
4 msk honung
2 tsk mortlad kardemumma

Gör så här:
Smörj en ugnssäker form med smör eller kokosolja. Lägg i rabarbern. Ringla över honungen och strö över kardemumman.
Fördela smuldegen över rabarbern. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. 
Servera den som den är eller tillsammans med färska bär eller en klick kokosgrädde.