Finns det något som är mer svensk sommar än rabarberkräm?! Rabarberkräm får mig att minnas tillbaka till barndomen då mamma ofta gjorde storkok av rabarberkräm. 
Den enda nackdelen med rabarber är att perioden då den växer är så kort vilket också innebär att perioden då man får njuta av dem är kort. Men som tur är går det alldeles utmärkt att frysa in. Så om du inte har möjlighet att ta vara på all rabarber i din trädgård är det ett perfekt sätt att spara den till senare. På så sätt kan du uppleva sommar året om!

Rabarberkräm:
4 portioner
1 liter skuren rabarber
4 dl vatten
2 krm vaniljpulver
4 msk honung
1 1/2 msk fiberhusk

Gör så här:
Lägg rabarber, vatten, honung och vaniljpulver i en kastrull. Koka tillsammans tills rabarbern är helt mjuk (ca 10 min). Rör ner lite av fiberhusket i taget tills krämen tjocknar. Om du vill ha en lösare kräm behöver du inte använda hela mängden fiberhusk. Testa dig fram hur du vill ha din kräm. 
Servera krämen kall eller varm, gärna med svenska jordgubbar eller andra bär. 
Krämen går bra att frysa. Perfekt om du vill göra mindre portionsförpackningar och ta fram när du behöver.