Kan man bli annat än glad när man ser alla dessa vackra färger på ett fat? När det sedan är en smaksensation blir man om möjligt ännu gladare! 

Pumpasallad:
4 portioner
1 kg matpumpa (typ butternut)
120 g spenat eller ruccola
2  morötter
2 apelsiner
2 dl paranötter eller valnötter
Cayennepeppar
Chilipulver
Paprikapulver
Havssalt
Svartpeppar
Smör, talg eller kokosolja
Olivolja

Gör så här:
Skär bort skalet och kärnhuset på pumpan. Skär pumpan i bitar och lägg på en plåt. Krydda pumpan med cayennepeppar, chilipulver, paprikapulver, havssalt och svartpeppar. Klicka på smör, talg eller kokosolja och rosta i 225 grader i ca 20 minuter (tills pumpan mjuknat).
Lägg upp spenaten/ruccolan på ett fat. Skala morötterna och hyvla sedan morotsband med hjälp av skalaren som du lägger ovanpå spenaten/ruccolan. 
Filea apelsinerna med hjälp av en kniv. Hacka nötterna grovt. 
Lägg på pumpan på salladen och toppa med apelsiner och nötter. Ringla sist över olivolja. 
Servera salladen till kött, fågel eller fisk eller varför inte äta den precis som den är till förrätt?

Du kommer väl ihåg att spara kärnhuset när du kärnar ur pumpan? Av kärnorna kan du göra goda snacks. Recept hittar du under kategorin "Snacks".