Pumpa är ett fantastiskt livsmedel. Det går att göra så mycket med det: soppa, mos, puré, sallad, kakor och som i det här fallet dip. 

Pumpadip:
1 kg matpumpa
En näve hackad persilja
Skalet från en citron
Juicen från 1/2 citron
1 tsk havssalt
2 krm cayennepeppar
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Skär bort skalet och kärnhuset från pumpan. Skär pumpan i bitar och rosta tillsammans med smör, kokosolja eller talg i 225 grader i ca 20 minuter (tills pumpan blir mjuk). Ta ur pumpan ur ugnen och låt den svalna. Mixa sedan pumpan med en stavmixer, matberedare eller mosa med en stomp till ett mos. 
Blanda pumpamoset med de övriga ingredienserna sen är dippen klar.
Dippa morötter, gurka, paprika, selleri, blomkål, broccoli eller de grönsaker du är sugen på. 

Du kommer väl ihåg att spara kärnhuset när du kärnar ur pumpan? Av kärnorna kan du göra goda snacks. Recept hittar du under kategorin "Snacks".