Ett riktigt gott bröd ska inte behöva pålägg för att vara gott. Det är min filosofi. Men det är ju så klart godare om man förgyller ett redan gott bröd med goda pålägg! Så jag har gjort ett bröd som är neutralt för att kunna kombinera ihop det med de flesta typer av pålägg samtidigt som det är gott bara att äta som det är. Prova det och se vad ni tycker!

Pumpabröd:
Räcker till en brödform ca 10X30 cm
4 ägg
4 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl hela Linfrön
1 tsk havssalt (mortlad)
2 dl kokosmjölk (gärna på tetra)

Gör så här:
Vispa äggen pösigt (ska bli vitaktigt). Mixa solrosfröna till ett fint mjöl med hjälp av en stavmixer eller en matberedare. Blanda solrosmjölet med resten an fröna och saltet i en skål. Vänd ner fröblandningen i äggen och försök behålla så mycket luft som möjligt. Vänd sist ner kokosmjölken. Häll smeten i en klädd form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 min.