Långkok är perfekt att göra storkok av för småbarnsföräldrar då det är enkelt att förberedde och  nästintill lagar sig själv. Kött som tillagats länge blir väldigt mört och lättare att tugga. På så sätt passar det perfekt för mindre barn.

Pulled pork med morotsmos:
Ca 10 portioner för ett barn i 1 års åldern
300 g fläskkött (går även bra med nötkött)
2 dl vatten

1 gul lök
300 g passerade tomater
10 morötter
150 g smör eller 1 dl olivolja

Gör så här:
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en slow cooker. Häll på vattnet. Skala och skär löken i bitar och lägg den i grytan. Krydda eventuellt med lite salt och peppar. Som du kanske vet bör du vara försiktig med att salta maten till mindre barn. Ställ in grytan i ugnen på 100-125 grader i 6-10 timmar eller ställ på låg temperatur på slow cookern i 8-10 timmar (hög temperatur tar ca 6 timmar). Köttet är klart när det går att dra isär.
När köttet börjar bli klart skalar du och skär morötterna i bitar. Koka mjuk i vatten. Häll av vattnet och och tillsätt smöret/olivoljan. Mixa till ett mos med hjälp av en stavmixer.
Lägg köttet på ett fat och dra isär med hjälp av två gafflar. Häll på de passerade tomaterna och rör ihop. Om du vill ha en finare konsistens kan du mixa köttet med en stavmixer. Servera kött och mos ihop.

Eftersom förberedelserna för långkok är densamma oavsett mängden du gör kan du passa på att göra en större sats när du ändå är igång. Gör extra många portioner barnmat eller gör så att det blir några måltider till dig själv.

Alla mina recept på barnmat är ungefärligt angivna i portionsstorlek. Hur stor den egentliga portionen blir varieras med ditt barns aptit den aktuella dagen.