Med den här maträtten kommer du att kunna imponera på de flesta, inklusive dig själv. Den behöver några timmar för att bli så saftig och mör som möjligt men som tur är så kräver den inte speciellt mycket av din tid. Den sköter sig bra själv och du kan passa på att lägga tiden på annat än matlagning. Läs en bok, ta en promenad eller ha en bra dag på jobbet så är maten i princip klar när du kommer hem.

Pulled pork burgare:
4 portioner
1 kg fläskkött (t.ex. Fläskkarré eller skinkstek)
2 dl buljong
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1/4 chilifrukt
1 gul lök
Havssalt
Svartpeppar
4 stora salladsblad
1 gurka
4 tomater

500 g sötpotatis

Gör så här:
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en slow cooker. Häll på buljongen. Krydda med lite salt och peppar. Ställ in grytan i ugnen på 100-125 grader i 6-10 timmar eller ställ på låg temperatur på slow cooker i 8-10 timmar (hög temperatur tar ca 6 timmar). Köttet är klart när det går att dra isär.
När köttet börjar bli klart börjar du koka en bbq sås: Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Fräs tillsammans i en kastrull med smör eller kokosolja. Tillsätt de passerade tomaterna och tomatpurén. Krydda med salt och peppar och låt sedan såsen puttra en stund.

Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna på en klädd plåt tillsammans med några klickar smör eller kokosolja. Krydda med salt och peppar. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Lägg köttet på ett fat och dra isär det med hjälp av två gafflar. Häll över bbq såsen och blanda ihop. Skär gurka och tomat i skivor. Fyll salladsbladet med pulled pork och toppa med gurka och tomat. Servera med sötpotatisen.