Varje måltid är en fest, och den här är måltiden är inget undantag!

Pulled beef med sötpotatismos och pepparrotssalsa:
4 portioner
1 kg högrev
1 gul lök
2 morötter
3-5 dl buljong
Havssalt
Svartpeppar
800 g sötpotatis
200 g smör eller 2 dl olivolja
2 äpplen
2 msk riven pepparrot
Ca 12 körsbärstomater
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en slow cooker. Hacka lök och morötterna grovt och lägg runtom. Häll på buljongen (om du använder en gjutjärnsgryta tar du den större mängden buljong, använder du en slow cooker tar du den mindre mängden). Krydda med salt och peppar. Ställ in grytan i ugnen på 100-125 grader i 6-10 timmar eller ställ på låg temperatur på slow cookern i 8-10 timmar (hög temperatur tar ca 6 timmar). Köttet är klart när det går att dra isär.
Hacka äpplen och körsbärstomater i små bitar och blanda tillsammans med pepparrot och olivolja.
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka dem mjuka i en kastrull. Häll av vattnet och tillsätt smör/olivolja. Mixa till ett slätt mos med stavmixer eller mosa ihop med en stomp. Krydda med salt och peppar.
Lyft ur köttet ur grytan och lägg på ett fat. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar.
Servera köttet, moset och salsan ihop. Smaklig måltid!