DSC_0287.JPG

Ingen höst utan äppelpaj!! Det är ett måste, speciellt om du har ett äppelträd hemma. Äpplena smakar som bästa på hösten så passa på att utnyttja dem då. Vill du njuta av den underbara doften av nybakad äppelpaj vid något annat tillfälle än hösten så går detta givetvis bra!

Äppelpaj:
4 personer
2 dl mandel
11/2 dl riven kokos
2 ägg
1 msk honung
25 g kokosolja eller smör
3 äpplen
1 msk kanel

1 krm havssalt
Några klickar kokosolja eller smör till formen

Gör så här:
Mixa mandeln med en stavmixer eller i en matberedare till ett fint (eller grovt beroende på hur du vill ha degen) mjöl. Blanda mandeln med kokos, ägg, honung och smör och arbeta ihop till en deg.
Skär äpplena i bitar. Lägg några klickar kokosolja eller smör i en ugnsfast form. Lägg i äpplen och strö över kanelen. Fördela degen över äpplena och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Servera som den är eller med lite kokosgrädde.