Här har ni mitt grundrecept på äppelmos. Äppelmos är otroligt användbart. Det funkar både till frukost, mellanmål, efterrätt eller som ett tillbehör till maten. Om du har ett äppelträd hemma så är det ett gyllene tillfälle att passa på att ta reda på all frukt. Gör ett storkok och frys in så har du äpplemos så det räcker till hela året. Doften av nykokad äppelmos är helt underbar så sätt igång och fyll ditt kök och hem med en ljuvlig äppeldoft!

Äppelmos:
1 kg skalade och urkärnade äpplen
1 dl vatten
2 msk citronjuice

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en kastrull eller gryta. Koka tillsammans på medelvärme i 10-15 minuter tills äpplena blir mosiga. Mosa ihop moset med en stomp eller mixa med en stavmixer. Det går också bra att pressa moset genom en potatispress. 
Förvara moset i kylen. Det går också bra att frysa moset.
Servera moset till steken, som topping på gröten eller ät det precis som det är till efterrätt.