Äpplen är en frukt som definitivt förknippas med julen. Här har jag kryddat dem med lite julkryddor och torkat dem till chips. Eftersom de sköter sig själva i ugnen kan du passa på att sitta ner och läsa en bok, kolla på en film eller julstäda. 
Givetvis är det inte bara under julen som dessa chips är utomordentligt goda. Det är de året runt!

Äppelchips med kanel och ingefära:
Räcker till en plåt
2 stora äpplen (eller 4 små)
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära

Gör så här:
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor med hjälp av en osthyvel, potatisskalare eller mandolin. Lägg skivorna i en skål och blanda med kanelen och ingefäran. Sprid ut äpplena på en klädd plåt. Torka den sedan i mitten av ugnen i 100 grader i ca 5 timmar (torktiden varierar beroende på Chippens tjocklek och storlek). Om satsen dubblas bör du använda 2 plåtar. Byt då plats på plåtarna efter halva tiden. Torktiden kan också behöva förlängas om du gör en större sats.