Oemotståndligt god!!! Det beskriver ganska bra hur den här brownien smakar. Riktigt kladdig är den också, precis som en brownie ska vara!

Pepparkaksbrownie:
6 bitar. Räcker till en form som är ca 20 cm i diameter.
3 dl cashewnötter (går att byta ut mot solrosfrön för nötallergiker)
3 dl färska dadlar
1 dl kokosmjölk
1 1/2 msk pepparkakskryddor
2 krm vaniljpulver
2 krm havssalt, mortlas
2 ägg
20 g mörk choklad, minst 80% kakao (kan uteslutas)
1 dl valnötter

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl med hjälp av en stavmixer eller en matberedare. Mixa därefter dadlarna till ett fint mos. Blanda ihop nötmjöl, dadelmos, kokosmjölk, pepparkakskryddor, vaniljpulver, havssalt och ägg till en jämn smet. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Häll smeten i en klädd form. Toppa med att trycka fast valnötterna lite lätt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-30 min beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.