Är du en av dem som gillar pepparkaksdegen bättre än själva Pepparkakorna? Då har du hittat helt rätt recept! Dessa pepparkaksbollar smakar nästan som pepparkaksdeg. Eftersom de är så goda är det väldigt lätt att äta många… Tänk på att även detta är godis, även om det är ett mer naturligt godis.

Pepparkaksbollar:
Ca 20 st
3 dl cashewnötter (går att byta ut mot andra nötter eller mot solrosfrön om du är nötallergiker)
3 dl dadlar
1 tsk linfrön
3 msk kokosolja
4 tsk pepparkakskrydda
Sesamfrön till doppning

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare (alternativt så kan du mixa varje ingrediens för sig med en stavmixer). Det ska bli nästan som en smidig pepparkaksdeg men det gör inget om det är någon bit av nötterna eller dadlarna. Det ska synas att det är hemmagjort.
Rulla degen till bollar som du sedan doppar i sesamfrön. Förvara bollarna i kylen. Det funkar även att frysa dem om du vill förbereda dem i förväg till julafton.

Tips: För att mixa nötter och dadlar behövs en stark stavmixer. Jag brukar själv använda en stavmixer med behållare på 750W. Bästa resultatet brukar man dock få med matberedare.