Går det att göra pizzabotten utan spannmål? Ja det är klart! Den här Paleopizzan är perfetk både till fredagsmyset, picknicken eller om du vill festa till det på en vardag. Degen funkar väldigt bra att använda som pajdeg också!

Pizzadeg:
3 dl mandel eller solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
1 tsk havssalt
25 g smör eller 1/2 dl kokosmjölk
1 ägg

Gör så här:
Mixa mandel/solrosfrön och sesamfrön till ett fint mjöl med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut pizzadegen till en tunn botten på en klädd plåt.

Topping:
200 g passerade tomater
100 g skinka
Ca 6 champinjoner
1 paprika
En näve ruccola
Torkad oregano

Gör så här:
Bred ut de passerade tomaterna på botten. Lägg på skinkan. Skiva champinjonerna och paprikan och sprid ut över pizzan. Toppa med oregano.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills pizzan är gyllenbrun. Lägg på ruccolan precis när du tar ut pizzan ur ugnen. Servera gärna med en pizzasallad. Se recept under kategorin sallad.

Vill du lägga på andra fyllningar än de som står skrivna ovan går det självklart bra! Gör din favoritpizza!

Du kan också koka en egen tomatsås genom att koka ihop 500 g passerade tomater, 1 hackad vitlöksklyfta, 2 tsk oregano, 1 krm svartpeppar och 1 tsk salt.