Alldeles för ofta kommer det nya alarm om gifter som hittats i den frukt och de grönsaker som finns i våra matbutiker. Detta är både tragiskt och skrämmande. Varför ska det vara nödvändigt att bespruta något naturligt med onaturliga och giftiga ämnen?!
För att vara helt säker på att de grönsaker vi äter är bra för både vår hälsa och vår miljö kan vi se till att odla dem själva. Något vi också kan göra är att vi kan ta till vara på allt som redan växer fritt i naturen som t.ex. svamp, bär och ogräs. Att ta vara på allt som växer i naturen är verkligen Paleo!
Något som växer oönskat i de flesta trädgårdarna är brännässlor. Av detta ogräs har jag gjort en pesto som passar att äta till det mesta! Roligt och annorlunda tillbehör som dessutom blir mycket billigare än vanlig pesto. Gör något roligt med ditt ogräs du också!!

Nässelpesto:
3 dl nässelblad
1/2 dl olivolja
Några rostade nötter (t.ex. pinjenötter, mandel eller solrosfrön om du är nötallergiker)
En nypa havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Mixa ihop nässelblad, olivolja och nötter till en pesto med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Nu är peston klar att avnjutas till en sallad, en köttbit eller något annat gott!