Om du vill ha något som är lite kryddigare på julbordet passar den här perfekt! En liten avstickare mot de traditionella julsmakerna.
Köttbullar är en del av julbordet som du kan förbereda redan idag. Gör en stor sats och frys in istället för att stå och göra allt kvällen före julafton.

Kryddköttbullar:
Ca 40 stycken
500 g köttfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk mortlat havssalt (eventuellt lite extra vid stekning)
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja (färsk eller fryst)
1 tsk spiskummin

Gör så här:
Skala och hacka löken och stek den till en gyllene färg tillsammans med smör eller kokosolja. Hacka vitlöken fint. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Rulla till köttbullar. Stek i en panna tills de fått fin färg tillsammans med smör eller kokosolja. Om du använder dig av nötfärs är det gott om du inte steker dem helt genomstekta. Speciellt om du ska värma på dem igen senare.