Det här är precis vad det ser ut och låter som: En köttpizza! Låter kanske konstigt men är det fantastiskt gott! Det här har blivit en av våra favoriter bland festmåltiderna.

Meatza:
En plåt, 2-4 portioner
400 g köttfärs
Havssalt
Svartpeppar
200 g passerade tomater
100 g skinka
En sats pesto (se nedan)
Ca 6 champinjoner
1 paprika
Torkad oregano
En näve ruccola

Gör så här:
Platta ut köttfärsen på en klädd plåt och krydda den sedan med salt och peppar. Bred ut passerade tomaterna på köttfärsbotten. Lägg på skinkan. Bred ut peston på skinkan. Skiva champinjonerna och paprikan och fördela på mestzan. Strö på oregano.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Tiden varierar beroende på hur genomstekt du vill ha botten. Toppa med ruccolan när du tar ut meatzan ur ugnen.
Servera gärna med en hemmagjord pizzasallad. Se recept under kategorin sallad.

Pesto:
35 g fryst eller en näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
Några cashewnötter (går att byta ut mot solrosfrön)
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Mixa ihop basilika, vitlök, olivolja och nötter/frön till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.