Måste man börja träna för att få en fin kropp? Räcker det inte med att äta bra?

Det som har störst påverkan på kroppssammansättningen är vad vi äter. En vedertagen uppskattning är att kosten har ca 70% påverkan medan träningen har ca 30% påverkan. Med hjälp av en bra och naturlig kost ska du kunna se frisk och hälsosam ut. Du ska alltså inte ”behöva” träna för att bibehålla din vikt utan detta ska gå att reglera genom en bra kost.

Det som ger störst effekt är att utesluta all typ av spannmål och socker och ersätta detta med kött, fisk, ägg, grönsaker, frukt och annan naturlig mat.
För att däremot få en optimal kroppssammansättning och för att se vältränad ut så behöver du lägga till träning. Hur mycket träning och vilken typ av träning beror på din målbild. Sen bör man självklart komma ihåg träningens alla andra positiva egenskaper. Det är inte bara kroppssammansättningen den påverkar. Du kommer att känna dig friskare, piggare och starkare i din vardag!
Hur stor effekt endast kosten får är väldigt individuellt. Det beror dels på vilka genetiska förutsättningar du har, men även hur din livssituation i övrigt ser ut. Sömn, stress och vardagsmotion är några av de pusselbitar som spelar in.
 

Men, den viktigaste frågan du bör ställa dig är: Vad är en fin kropp för dig?