Något av det härligaste med julen är alla underbara dofter. Några exempel är nejlika, kanel och så klart saffran. De här lussekatterna fyller ditt kök med den välkända saffransdoften och när du känner den vet du att julen är här. Ingen jul utan saffran!

Lussekatter:
12 stycken
7 ägg
2 dl kokosmjölk
4 dl riven kokos (går att byta ut mot kokosmjöl)
1 g saffran
1/2 tsk havssalt (mortlat)
2 msk honung
Ca 1 dl fiberhusk

Gör så här:
Mixa kokosen till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda 6 av äggen med kokosmjöl, kokosmjölk, saffran, salt och honung. Rör sedan ner lite av fiberhusket i taget (kan behövas mer eller mindre än 1 dl så prova dig fram). Om du använder färdigt kokosmjöl istället för att göra eget behöver du inte lika mycket fiberhusk. Det ska bli en ganska lös deg men som ändå håller ihop, kan formas och går att ta i utan att den kladdar.
Dela degen i 12 bitar. Rulla varje bit till en boll för att sedan rulla till en lång korv. Rulla ihop ändarna från varje håll så att de bildar formen av ett S. Lägg lussekatterna på en klädd plåt. Vispa upp det sista ägget och pensla lussekatterna med det.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter tills lussekatterna fått en fin färg.