Den här salladen passar till både kött, fågel, vilt och fisk. Extra god blir den att äta till grillat en varm sommarkväll. En riktig succé sallad!
Ät och njut!

Ljummen sötpotatissallad:
800 g sötpotatis
1 dl olivolja
1/2 dl äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
2 krm svartpeppar (till vinägretten)
1 knippe salladslök
250 g körsbärstomater
1 gurka
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg sötpotatisen på en klädd plåt, krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter (tills sötpotatisen mjuknat).
Blanda olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap och svartpeppar i en skål. Strimla salladslöken och lägg i vinägretten (vill du att salladslöken ska få en mildare smak kan du låta den ligga och dra sig en stund i vinägretten innan du lägger i övriga ingredienser). Skär gurkan i bitar och blanda ner gurka och körsbärstomater i samma skål. Rör sist ner den varma sötpotatisen.
Servera salladen direkt medan den är ljummen.