Vår livsfilosofi

 

Vi tror inte att livet ska bestå av en jakt på status och ett stort habegär. Kan det vara så att anledningen till att vi idag strävar efter att klättra på karriärsstegen är att vi tappat bort det vi egentligen borde sträva efter? Kan det vara så att vi i all hets att ta oss framåt helt har tappat bort vårt ursprung och därigenom helt stannat av utvecklingsmässigt?

Vår tro är att människan är utvecklad för att umgås och njuta av livet. Paradoxalt nog är det precis vad de flesta prioriterar bort idag. Många prioriterar idag att jobba och göra karriär för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Detta för att sen ha mer tid för sig själv eller för att umgås. Frågan är om detta sen någonsin kommer att komma eller om detta ekorrhjul bara rullar på tills du en dag funderar över vad som hände med ditt liv? Är det då inte bättre att låta detta sen vara nu

Vi själva började tänka i dessa banor och började inse att vägen till utveckling snarare låg i att ta några steg bakåt istället för att sträva framåt. Vi började fundera över vad som var viktigast i våra liv och vad vi ville lägga vår energi på. För vår del handlar det om att ta oss tid att umgås med familj och vänner, äta bra och god mat, röra på oss regelbundet, leka, sova bra, utvecklas, uppleva och njuta av varje dag! För vår del finns det givetvis dagar då detta är svårare att efterleva. Jobb, stress, omgivning och vardag kan vara så pass väl inövat i våra liv att det ibland är svårt att ta ett steg tillbaka och se sig själv utifrån. Försök därför att ta en sak i taget. Ändra inte allt på en gång utan ge ändringarna en chans att komma in i sin egen takt. Alla de små ändringarna kan göra stor skillnad i det stora hela. 

Det viktigaste med denna livsfilosofi är att du försöker efterleva den för din egen skull. Låt den inte vara en del av jakten på bekräftelse där du vill visa upp det perfekta livet. Livskvalitet mäts inte i likes! Låt din livsfilosofi vara en process där du inser att du aldrig kommer att uppnå perfektion, men där du kan göra varje dag lite bättre. 

Så, jaga inte tid, status, pengar och bekräftelse. Stanna istället upp och reflektera över vad som är viktigt för dig. 

Ta dig tid att njuta av livet!