Visste du att det är ganska enkelt att göra sin egen leverpastej? Att göra sin egen pastej är också mycket godare än den färdigköpta och du slipper alla onödiga tillsatser. Den som har gjort grundreceptet till denna pastej sa en gång så här: "Mat är inte något nödvändigt ont för mig. Det är en absolut möjlighet kopplad till lust och glädje.". Citatet kommer från Ernst Kirchsteiger. Vi tycker att han har en härlig syn på livet och matlagning. Just det här receptet har vi justerat lite så att det blev mer Paleo.  

Leverpastej:
Räcker till en brödform
500 g kalvlever
125 g vitt späck
4 ansjovisfiléer 
1 gul lök
1 kokt skalad potatis
1/4 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald vitpeppar
1/2 tsk havssalt
1 msk honung
1 msk ansjovisspad 
1 tsk mejram
1 ägg
25 g smörolja eller kokosolja

Gör så här:
Putsa bort hinnan från levern. Skär den sedan i små bitar. Skär även späcket i små bitar. Skala och hacka löken grovt. Mixa samman alla ingredienser till en slät smet. Smörj en form med smör eller kokosolja. Häll i leversmeten. Ställ formen i vattenbad och baka i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.