Den här maträtten uppskattas av både stora som små vilket gör den till en perfekt vardagsrätt för hela familjen!
Att göra sin egen barnmat är ett bra sätt att säkerställa att den mat barnet äter är av bra kvalitet. Det är också ett bra sätt att spara pengar, vilket brukar vara populärt bland småbarnsföräldrar.

Kyckling stroganoff med blomkålsris:
Ca 20 portioner till ett barn som är 1 år
800 g kyckling
1 gul lök
500 g kokosmjölk
1/2 dl tomatpuré
800 g blomkål
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Skär löken och kycklingen i små bitar. Stek löken i en stekpanna tillsammans med smör eller kokosolja tills den börjar svettas. Tillsätt kycklingen och stek tillsammans tills både lök och kyckling fått lite färg. Häll på kokosmjölken och rör ner tomatpurén. Smaka eventuellt av med salt och peppar (som du säkert vet bör man vara försiktig med att salta maten till de minsta barnen). Låt stroganoffen småputtra medan du gör riset.
Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller i en matberedare. Koka upp vatten i en kastrull. När vattnet kokar lägger du ner blomkålsriset och låter det koka i ca 30 sekunder. Häll av vattnet och servera stroganoff och ris tillsammans.
Om du ska servera rätten till ett mindre barn kan du mixa stroganoffen med en stavmixer. Du kan också välja att koka blomkålen i buketter som du mixar ihop med smör eller olivolja till ett mos istället för att göra ris. Frys barnmaten i portionsförpackningar som du kan plocka fram när du behöver.

Alla mina recept på barnmat är ungefärligt angivna i portionsstorlek. Hur stor den egentliga portionen blir varieras med ditt barns aptit den aktuella dagen.