Den här soppan har en härlig blandning av sött, salt och kryddigt. Perfekt till vardags eller som en förrätt. Om du gör den som förrätt räcker receptet till ca 8 portioner. 

Kyckling- och currysoppa:
4 portioner
1 kg kyckling
2 gula lökar
2 äpplen

1 paprika
500 g passerade tomater
500 g kokosmjölk
Ca 3 dl buljong
Gurkmeja
Paprikapulver
Cayennepeppar
Havssalt

Gör så här:
Skär lök, äpple och paprika i bitar och fräs tillsammans med kryddorna och smör eller kokosolja i en gryta. Häll på de passerade tomaterna och kokosmjölken och låt puttra. 

Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med kryddorna och smör eller kokosolja i en panna. Häll ner kycklingen i grytan och låt puttra tillsammans i ca 15 minuter. Smaka av soppan om du vill krydda den lite extra. 
Om du inte vill göra egen curryblandning går det även bra med en färdig curryblandning.