För dig som inte vill ha en söt tårta när det är dags för kalas eller fest kommer här ett bra alternativ: En Köttårta! Vilken köttälskare drömmer inte om en sån?! Som smörgåstårta, fast godare!

Köttårta:
4-6 portioner

Bottnar:
12 ägg
1/2 dl vatten

Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Vispa upp ägg med vatten. Krydda med salt och peppar. Häll lite av smeten i en stekpanna tillsammans med smör eller kokosolja och stek till en fin omelett/pannkaka. Smeten räcker till ca 4 omeletter. 

Guacamole:
4 avokado
3 msk hackad gul lök
1 1/2 tsk havssalt
10 körsbärstomater
En stor näve hackad koriander
1 msk citronjuice
Svartpeppar

Gör så här:
Mortla löken med havssaltet så att det blir som en pasta (går också bra att mixa med stavmixer). Skär avokadon och körsbärstomaterna i små bitar. Blanda ihop avokado, körsbärstomater, lökpasta, koriander och citronjuice i en skål. Mosa ihop allt med en gaffel så att det blir som ett grövre mos. Smaka av med peppar och eventuellt lite extra salt.

Fyllning och dekoration:
100 g salami
100 g serrano skinka
150 g rostbiff
Några skivor paprika
Några skivor gurka
Några nävar ruccola, spenat eller sallad

Montering av tårtan:
Börja lägga en omelettbotten på ett fat. Lägg på lite av guacamolen. Ovanpå röran lägger du rostbiffen (spara någon skiva till dekoration). Lägg på nästa botten som du också lägger guacamole ovanpå. Toppa med serrano skinka (spara några skivor till dekoration). Lägg på nästa botten. På med guacamole igen och lägg på salamin (spara några skivor till dekoration). Lägg på den sista botten. Dekorera med rostbiff, serranoskinka, salami, gurka, paprika och ruccola/spenat/sallad.
Sedan är tårtan klar att ätas!

Som du kanske själv räknat ut går det att variera denna tårta oändligt mycket. Istället för kött kan du t.ex. använda lax, räkor eller tonfisk. Valet är ditt!