Vad jag själv stoppar i mig bestämmer jag själv över. Om jag väljer att äta halvfabrikat eller annat skräp får jag själv stå för konsekvenserna av det. Men när det kommer till våra barn har de inte samma val. De äter det vi serverar dem och därför är det vi som får ta ansvar för deras hälsa. Ge därför ditt barn riktig mat som hjälper dem i deras utveckling!
I den här rätten använder jag tomat och sötpotatis. Dessa kan ge rodnad runt munnen, men det är inget du behöver vara orolig för. Dessa rodnader är inte en allergisk reaktion utan den naturliga färgen från grönsakerna. Alltså inget att vara rädd för. Det tar ett tag innan barnen vänjer sig vid att äta röda och orangea grönsaker. Lök är ett livsmedel som är ok för små barn att äta men som bör introduceras i små mängder.

Köttfärssås med sötpotatismos:
Ca 12 portioner till ett barn som är 1 år
500 g köttfärs
1 liten eller 1/2 stor gul lök
5 dl passerade tomater
2 krm paprikapulver
Kokosolja till stekning

750 g sötpotatis
1 dl olivolja

Gör så här:
Hacka löken fint och stek den tillsammans med köttfärsen i lite kokosolja tills köttfärsen fått fin färg. Tillsätt passerade tomater och paprikapulver och låt allt koka ihop i några minuter. Om du vill ha en finare konsistens kan köttfärssåsen mixas med stavmixer. Låt köttfärssåsen puttra medan du gör moset. 

Skala och skär sötpotatisen i bitar och koka i vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet, tillsätt olivolja och mixa till ett slätt mos. Fördela mos och köttfärssås i portionsförpackningar och frys in.

Alla mina recept på barnmat är ungefärligt angivna i portionsstorlek. Hur stor den egentliga portionen blir varieras med ditt barns aptit den aktuella dagen.