Att hitta recept på mjölkfria pajer kan vara lite trixigt då de flesta pajer innehåller grädde, mjölk eller ost. Tur för dig då att du har hittat till den här sidan där det mesta är mjölkfritt!!

Köttfärspaj:
Receptet räcker till 4 portioner.

Fyllning:
600 g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
15 g fryst eller en näve färsk hackad persilja
Spiskummin
Havssalt
Svartpeppar
2 tomater till dekoration

Gör så här:
Hacka löken och vitlöken. Stek löken till en gyllene färg i en stekpanna tillsammans med kokosolja eller smör. Tillsätt köttfärsen och stek till fin färg. Häll på de krossade tomaterna. Rör sedan ner tomatpuré och persilja. Smaka av med spiskummin, salt och peppar. Låt puttra en liten stund, dra sedan av köttfärssåsen från värmen. Gör pajdegen.

Pajdeg:
3 dl mandel eller solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk havssalt (flingsalt)
1/2 dl kokosmjölk (går att byta mot 25 g smör)
1 ägg

Gör så här:
Mixa mandel/solrosfrön och sesamfrön till ett fint mjöl med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Smörj en ugnssäker form med kokosolja eller smör. Tryck ut degen i formen. 
Fyll pajskalet med köttfärssåsen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå köttfärssåsen. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Låt pajen vila i några minuter innan du skär upp den.