Köttbullar med mos är en klassisk rätt som alla i familjen brukar gilla. Här har jag bytt ut det klassiska potatismoset mot blomkålsmos. Det är härligt att laga husmanskost!

Köttbullar med blomkålsmos:
4 portioner
Ca 800 g köttfärs
1 gul lök
Ca 800 g blomkål (färsk eller fryst)
150 g smör eller 1 dl olivolja
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Skär blomkålen i mindre bitar (om den inte är fryst) och koka den mjuk i vatten. Gör under tiden köttbullarna. Hacka löken fint och stek den gyllenbrun i smör. Blanda lök, köttfärs, salt och peppar. Passa så att du inte arbetar köttfärsen för länge så att den blir seg. Forma till runda bollar (kan formas till biffar om du vill att det ska gå fortare) och stek tills de fått fin färg.
Häll av vattnet från blomkålen. Tillsätt smöret och mixa moset slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med lingon.