Under kalla och ruggiga dagar är det extra gott med en värmande soppa. Den här soppan är min personliga favorit!

Krämig pumpasoppa:
4 portioner
1 kg butternutpumpa eller annan matpumpa
4 morötter
3 gula lökar
500 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
4 dl buljong
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipeppar

Till topping:
Skivad ekologisk korv med hög kötthalt eller bacon.

Gör så här:
Skala och skär pumpa, morötter och lök i grova bitar. Lägg grönsakerna på en plåt, krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter eller tills grönsakerna mjuknat. Ta ut plåten och lägg grönsakerna i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och buljong. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Koka upp på medelvärme. Smaksätt med salt, peppar, paprikapulver och chilipeppar. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock i konsistensen. Låt soppan puttra på svag värme medan du steker köttet. Servera soppan toppad med köttet.

Du sparar väl pumpakärnorna när du gröper ur pumpan?! Dessa går att göra goda snacks av! Se receptet under kategorin snacks.