Det är skillnad på korv och korv... 

Korv:
10 meter fjälster
3 kg nötkött/nötfärs
1 kg späck
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Blötlägg fjälstret ett dygn innan korvstoppningen. 

Mal späck och kött till fin färs och blanda ihop till en smet. Smaka av med salt och peppar. Provstek en liten bit av smeten i form av en biff eller köttbulle för att se om du vill krydda extra. Sätt in smeten i frysen en stund så den är riktigt kall när det är dags för stoppningen. Om du har möjlighet att även kyla ner redskapen du ska använda rekommenderas det att du gör det. 

Montera korvhornet och mata på med smet tills det når mynningen.
Trä hela fjälstret på korvhornet. Se till att hela tiden hålla händer, fjälster och korvhorn ordentligt fuktat för att fjälstret inte ska spricka och för att stoppningen ska gå smidigt. Ha en skål med vatten till hands under hela stoppningen. Försök också att pressa ut den luft som eventuellt kommer in i fjälstret. Gör en dubbelknut längst ut på fjälstret.
Nu är det dags att stoppa korven.

Mata på med smet i korvhornet och fyll fjälstret. Om det kommer in luft i fjälstret under stoppningen försöker du pressa ut den. Håll korven med ett löst grepp och stoppa inte korven för hårt (då riskerar den att spricka vid stekningen). När du tycker att du har en lagom stor korv snurrar du korven några varv sedan fortsätter du att mata på med smet och snurra tills fjälstret är slut. Gör en knut även i den här änden.
Trä på nästa fjälster och fortsätt på samma sätt tills smeten är slut. 

Klipp isär korvarna på de ställen där du har tvinnat. Stek korvarna direkt eller frys ner dem och plocka upp när tillfället ges. 

Som du kanske har märkt är det många moment i korvstoppning. Därför kan det vara bra att ha några extra händer till hands. Bjud in familj eller vänner och stoppa korv tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!