Som ni kanske har förstått så klappar mitt hjärta lite extra för barnen. Det är viktigt att vi ger dem en bra grund i sin kosthållning redan från första början. Om vi lär barnen redan när de är unga att tycka om rätt sorts mat gör vi det så mycket lättare för dem i framtiden. Har vi den inställningen att barn inte tycker om grönsaker, fisk eller andra nyttigheter kommer de med största sannolikhet inte vilja ha äta det heller. Barn äter det de är vana vid att äta. De gillar smaker de känner igen, så vänj dem vid rätt smaker!

Kokoslax:
Ca 8 portioner för ett barn som är 1 år
400 g lax
2 dl kokosmjölk (på tetra)

Gör så här:
Lägg laxen i en ugnsfast form. Häll över kokosmjölken. Skjuts in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter eller tills fisken är 56 grader. Ta ut formen ur ugnen och mosa ihop kokosmjölken med laxen. Om du vill ha mer finfördelat kan du mixa den med stavmixer. Dela upp i portionsförpackningar och frys in. Om laxen känns torr när du värmer på den igen kan du tillsätta lite extra kokosmjölk.

Hulkenröra:
1/2 avokado
Några spenatblad

Gör så här:
Mixa avokadon och spenaten till ett fint mos med hjälp av en stavmixer. Klart!

Alla mina recept på barnmat är ungefärligt angivna i portionsstorlek. Hur stor den egentliga portionen blir varieras med ditt barns aptit den aktuella dagen.