För dig som vill gå all in på jultemat och älskar kanel är det här den ultimata köttbullen. För min egen del är den favoritköttbullen till julen!
Kanel är en krydda som inte bara kan användas till bakning och gröt. Den är väldigt god att marinera kött med, och i det här fallet att krydda köttbullarna med.

Kanelköttbullar:
Ca 40 stycken
500 g köttfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk mortlat havssalt (eventuellt lite extra vid stekning)
2 krm svartpeppar
1 1/2 tsk kanel
1 dl mandel

Gör så här:
Skala och hacka löken och stek den till en gyllene färg tillsammans med smör eller kokosolja. Blanda ihop alla ingredienser utom mandel i en bunke. Rulla till köttbullar. Tryck i en mandel i varje köttbulle. Stek i en panna tills de fått fin färg tillsammans med smör eller kokosolja. Om du använder dig av nötfärs är det gott om du inte steker dem helt genomstekta. Speciellt om du ska värma på dem igen senare.