Morgonstund har guld i mun med denna fantastiskt goda granola! En bra start på dagen som får fart på magen.

Kanelgranola:
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl pumpafrön
2 dl mandel
2 dl tranbär
2 dl Dadlar, hackade
2 msk Kokosolja
1 msk Honung
2 msk Kanel
1 tsk Ingefära

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom tranbär och dadlar i en bunke och häll sedan ut på en klädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min. Rör om efter halva tiden. Hacka dadlarna i bitar. Rör i tranbär och dadlar när du tar ut plåten från ugnen. Servera granolan med t.ex. kokosmjölk/kokosgrädde (som du förvarat i kylen för att den ska bli fastare i konsistensen), ovanpå gröten eller chiapuddingen.
Även om denna granola innehåller mycket som är nyttigt får man passa sig så att det inte blir för mycket av det goda. Den är så otroligt god att det lätt blir att man äter lite extra, så ät och njut av den i lagom mängd. Granolan passar så klart även bra som mellanmål eller som efterrätt.