Tänk vad härligt det är med alla olika äppelsorter som finns! För varje äppelsort finns den perfekta mat- eller efterrätten. Vissa passar bäst för paj, andra är goda i sallader också finns det de sorter som är helt gudomliga att göra mos av. De bästa sorterna är de som är extra söta och mjöliga. 

Kanel- och äppelmos:
1 kg skalade och urkärnade äpplen
1 dl vatten
2 msk citronjuice
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en kastrull eller gryta. Koka tillsammans på medelvärme i 10-15 minuter tills äpplena blir mosiga. Mosa ihop moset med en stomp eller mixa med en stavmixer. Det går också bra att pressa moset genom en potatispress. 
Förvara moset i kylen. Det går också bra att frysa moset.
Servera moset till en fin stek, ha det som topping på gröten eller varför inte bara äta det precis som det är till efterrätt.