Höstig och mustig gulasch som värmer gott under kalla dagar. Gulaschen är enkel att göra och passar därför bra som vardagsrätt. 

Hönsgulasch:
4 portioner
800 g kyckling
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré 

5 dl kycklingbuljong
800 g blomkål 
Ett knippe persilja 

Gör så här:
Skär kyckling, lök, vitlök och paprika i bitar. Stek kycklingen i stekpanna. Fräs på grönsakerna i en gryta. Tillsätt den stekta kycklingen, krossade tomaterna, tomatpurén och kycklingbuljongen i grytan och låt det koka tillsammans i ca 10 min.

Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa den i en matberedare. Lägg ner blomkålen i kokande vatten och låt koka i ca 30 sekunder. Häll av vattnet. Rör ner persiljan i gulaschen. Servera blomkålsris och gulasch tillsammans.