Tycker du om mat med hetta? Då är den här pajen något för dig!
Pajen är både mjölkfri och spannmålsfri vilket passar perfekt för dig som äter Paleo/Stenålderskost!
Självklart kan du göra pajen mindre stark om du inte gillar stark mat.

Het tacopaj:
Receptet räcker till 4 portioner

Fyllning:
600 g köttfärs
1 påse tacokryddmix
500 g krossade tomater
1/2 dl jalapenjo ringar (gillar du inte stark mat eller ska servera pajen till barn kan du utesluta dessa)
Havssalt
Svartpeppar
Några jalapenjo ringar till dekoration

Gör så här:
Stek köttfärsen tills den får lite färg i en stekpanna tillsammans med kokosolja eller smör. Tillsätt tacokryddan. Häll på de krossade tomaterna och rör ner jalapenjo ringarna. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en liten stund, dra sedan av köttfärssåsen från värmen. Gör pajdegen.

Pajdeg:
3 dl mandel eller solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk havssalt (flingsalt)
1/2 dl kokosmjölk eller 25 g smör
1 ägg

Gör så här:
Mixa mandel/solrosfrön och sesamfrön till ett fint mjöl med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Smörj en ugnssäker form med kokosolja eller smör. Tryck ut degen i formen.

Fyll pajskalet med köttfärssåsen. Lägg några jalapenjo ringar ovanpå köttfärssåsen som dekoration. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt pajen vila i några minuter innan du skär upp den.
Servera gärna med en sallad.